Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων (ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ι.) ιδρύθηκε το 1983. Μέχρι το τέλος του 2018 έχει ανεβάσει 123 επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές με το δραματολόγιο του να περιλαμβάνει έργα: αρχαίων Ελλήνων (8), νεοελληνικά (55), κλασικά (17), σύγχρονα (25) και διασκευές (18).

Τα έργα αυτά παρουσιάστηκα από τις 4 σκηνές του θεάτρου (Κεντρική, ΝεανικήΠαιδική, Νέα και Πειραματική) στην έδρα του και σε πολλές μεγάλες περιοδείες, καλύπτοντας πάνω από 300 διαφορετικούς τόπους σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Δόθηκαν συνολικά 4.125 παραστάσεις που παρακολούθησαν 950.286 θεατές.

Επίσης, το θέατρο ανέπτυξε ποικίλη πολιτιστική, καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς ενδιαφέροντος του, λειτουργεί μόνιμα δανειστική θεατρική βιβλιοθήκη στο χώρο των γραφείων του, έκθεση των δραστηριοτήτων του στο φουαγιέ του θεάτρου «Καμπέρειο», ενώ παρέχει βοήθεια (σκηνικά, κοστούμια, φροντιστηριακό εξοπλισμό, ειδικευμένο προσωπικό) όποτε ζητηθεί και είναι εφικτό από τις δραστηριότητες του.

Scroll to top